Primăvara sufletului meu

Primăvara sufletului meu

adela.petre March 1, 2020

Am citit acum ceva vreme despre strânsă corespondență între anotimpuri și etapele vieții de la naștere până la moarte. În acest sens, Primăvara reprezintă nașterea în timp ce vara reprezintă tinerețea, vârsta adultă toamna și iarna bătrânețea și moartea. Primăvara este o perioadă de tranziție a anului, când frigul și întunericul se diminuează și ploile renașterii cad pe Pământ. Lumina începe să strălucească încă o dată, animalele apar din nou, iar plantele și florile  prind viața .În această perioadă a anului, totul intră într-o stare de reînnoire, totul renaște si capătă viată . Totul prinde culoare si miros  .

Simbolul Mărțișorului este reprezentat de șnurul alb-roșu  ce reprezintă îmbinarea dintre iarna si primăvara, dintre frig si cald, dintre întuneric si lumina , toate acestea găsindu-se si in sufletul nostru , atât părțile de lumina cat si cele de umbra ;

Acest lucru ne vorbește direct si noua. Primăvara este un moment pentru noi să ne angajăm în călătorii noi și să începem proiecte cu idei proaspete. Este anotimpul perfect pentru a face un pas in calea dezvoltării personale , pentru a schimba job-ul , pentru a ne regăsi pe noi si de ce nu pentru a face chiar si schimbări de „look”.

Atât eu cat si cei mai apropiați membrii ai familiei mele suntem născuți primăvara  ( chiar toți in aceeași luna ). Se spune ca cei născuți  primăvara tind să aibă personalități de entuziaști si sunt foarte pasionali in tot ceea ce fac. Se adaptează bine la schimbări, dar le lipsește disciplina pentru majoritatea activităților.  Eu cred ca am dobândit aceasta disciplina cu timpul ; am crescut , am progresat , am evoluat si am învățat sa mă autodisciplinez atunci când îmi doresc ceva cu adevărat . Oamenilor de primăvară le place să-și împărtășească ideile și să creeze lucruri noi, si poate acesta este un alt motiv pentru care am ales acesta calea descoperirii de sine si îndrumarea către ea si a altor persoane .

Acum când mă uit pe linia timpului meu îmi dau seama ca Primăvara pentru mine a însemnat mai mult decât anotimpul preferat si cel in care îmi aniversez ziua de naștere .Primăvara a adus in viată mea foarte multe : momentul  când am spus „DA „ bărbatului pe care il iubesc, momentul in care am devenit mama ,  vreo 2 schimbări de job-uri, o noua calea profesionala , noi formari pentru dezvoltarea mea personala, scoaterea la suprafața an de an a acelui spirit creativ din mine cat si multe momente frumoase si memorabile. Totodată mi-a scos in cale si alți oameni născuți  tot Primăvara care ocupa un loc deosebit in viața mea.

Primăvara se referă  la iubire, speranță  și creștere – primăvara aduce Viață.

Draga Primăvara – abia aștept sa vad ce cadouri frumoase îmi aduci si anul acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *