Oglinda, oglinjoara…

Oglinda, oglinjoara…

adela.petre February 17, 2020

Despre OGLINIZI .
Percepția imaginii în oglindă este tendința umană de a se vedea pe sine (mai ales în timp ce se află în conflict) ca opusul persoanei cu care se confruntă. Sunt opinii reciproce .Acum multi ani cand am auzit prima data despre acest concept ,a fost foarte greu sa il accept si sa il analizez mai intai la mine apoi la cei din jur . Nu puteam sa inteleg de ce persoane cu care nu rezonam deloc puteau fi oglinzi ale mele . Odata cu trecerea timpului am inteles .
Imaginează-ți că te uiți într-o oglindă o dată, de două ori, de o sută de ori. În timp, interiorizăm o imagine a noastră – iar acea imagine devine parte a identității noastre. O mare parte din conceptul de sine și stima de sine încep cu imaginea de sine. Ne experimentăm pe noi înșine așa cum ne vedem pe noi înșine
De multe ori aceste aspecte pot însemna că vezi lumea și ceilalți oameni prin lentila propriei percepții despre sine. Prin urmare, puteți percepe sau înțelege doar atributele altora care există și în interiorul vostru.
Imperfecțiunile altor oameni care ne declanșează cel mai mult sunt imperfecțiunile pe care le urâm în noi înșine.
Carl Jung a spus-o mai întâi: „Tot ceea ce ne irită în legătură cu ceilalți ne poate duce la o înțelegere a noastră. Dacă cineva îți apasa butoanele, poate fi pentru că reprezintă ceva ce negi sau te temi ca exista in tine .
Reflecția noastră în ceilalți ne arată nu numai cine suntem, ci și cum să fim mai buni.
Toată lumea este oglinda noastră.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *