Azi vorbim despre Sincronicitate ☘︎

Azi vorbim despre Sincronicitate ☘︎

adela.petre February 17, 2020

 ☀️
Cuvantul “sincronicitate” este redat de Jung pentru a descrie un concept care ii aparţine: “coincidenţa semnificativă a unor fenomene fizice şi psihice care nu sunt înlănţuite cauzal.”
Sincronicitatea se manifestă atunci când un proces interior și un proces exterior se produc în același timp, rezultând o ilustrare concretă a lor în realitate.
De cativa ani am inceput sa observ in viata mea multe “intamplari “de acest gen , unele persoane le numesc in continuare “noroc” sau “coincidente”. Indiferent cum le numim , pe mine ma fascineaza si inca odata ma fac sa realizez cat de frumos se aseaza lucrurile atunci cand suntem aliniati noi cu noi . Chiar azi , cineva drag mie , imi povestea o astfel de intamplare fara sa realizeze ca se afla chiar in mijlocul unei sincronicitati . Am realizat cum de multe ori suntem atat de preocupati sa gasim explicatii /solutii care nu fac altceva decat sa ne scoata in afara drumului .
Asa cum spuneam mai sus ,atunci cand o schimbare vine din interiorul nostru , ea se va manifesta si in realitatea noastra de zi cu zi ,lucrurile se vor intampla sa decurga in favoarea ta fara ca tu sa faci ceva special in acest sens. De multe ori aceste intamplari nu fac altceva decat sa ne confirme ca suntem pe drumul potrivit noua si este cu mult mai frumos sa ne dam voie sa experimentam fara sa ne impotrivim si sa ne punem singuri obstacole.